
ANDA RINDU BAKLAVA YANG FRESH, CRISPY DAN KURANG MANIS?
MEMPERKENALKAN SYRIAN BAKLAVA

Baklava
merupakan sejenis manisan arab yang rapuh, disirami madu dan dilapisi dengan
kacang.
Kerana
kesedapan baklava, ia telah menjadi makanan yang diminati seluruh dunia. Setiap
negara ‘Arab mempunyai cara yang pembuatan baklava yang berbeza.
===================================================
Baklava
ini dimasak sendiri oleh Chef Syria yang berpengalaman dan tinggal di Malaysia
menggunakan resepi dari Negara Syria.
Ia
diperbuat daripada bahan-bahan seperti fillo pastry, kacang gajus, kacang
pistachio, madu, dan susu.
Jika anda mencari baklava yang...
- freshly baked dan bukan stok lama
- kurang manis (kerana menggunakan madu sebagai bahan pemanis utama)
- Tahan sehingga 2 bulan tanpa bahan tiruan dan pengawet
MAKA INILAH YANG ANDA CARI!
====================================================
Kata
mereka, baklava ni lebih rapuh, krispy, lembut dan tidak terlalu manis. Anda
akan merasakan ia umpama pesta di mulut anda.
Kata
mereka lagi….
===================================================
Baklava
ini dipek dengan 2 jenis pek :
Mix Baklava :
Mempunyai 22 ketul baklava yang terdiri dari 6 jenis baklava yang berbeza.
Birdnest Baklava :
Atau namanya Esh Bulbul. Baklava ini diperbuat dari kunafa sebagai
lapisan luar dan kacang gajus di tengah-tengahnya. Terdapat 16 ketul baklava di
dalam pek ini.
Mix Baklava
Birdnest Baklava
Harga bagi kedua-dua jenis pek ni :
RM35 sahaja
